Cannelloni alla bolognese

de dakris in Cannelloni, 28 Mai 2012 | 11479 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 buc paste cannelloni (Piaccelli)
  • 100 g cascaval
  • Pt sosul bolognese
  • 450 g carne (2/3 piept de pui dezosat, 1/3 pulpa porc degresata)
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • ½ telina medie
  • ½ ardei rosu
  • 5-6 catei usturoi
  • 100 ml ulei
  • 1 paharel vin rosu
  • 400 g rosii decojite in bulion
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 250ml apa
  • sare, piper, oregano, boia de ardei dulce, 1 frunza dafin
  • Pt sosul bechamel
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri rase faina
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni alla bolognese:

Sosul bolognese

Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul si telina se rad prin ochiurile mici ale razatorii si se calesc in ulei intr-o cratita acoperita cu capac. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga usturoiul taiat felii subtiri si, dupa cca 5 min, carnea tocata. Se amesteca si se mentine pe aragaz la foc mic, pana cand carnea isi schimba culoarea si este aproape facuta. Se adauga rosiile strivite cu furculita si pasta de tomate si, dupa 10 min, apa fierbinte si condimentele. Se lasa sa fiarba la foc mic  25-30 min.

Sosul bechamel

Untul se pune intr-o cratita pe foc. Cand s-a topit se adauga faina, se amesteca si dupa 1-2 min se adauga laptele. Amestecam cu telul in forma de para si lasam sa dea 1-2 clocote, amestecand din cand in cand, apoi se lasa la racit.

Cannelloni se umplu cu carnea din sosul blognese (sosul il punem in tava) si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei ori unt. Varsam peste paste sosul bechamel si cu sosul de la carne "trasam" niste dungi peste acestea ca in imagini. Se rade cascaval deasupra si se introduce in cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare pt 25-30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni alla bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

dakris 1

04.06.2012, 21:46

Nu, Sabina, nu trebuie fierti cannelloni! Mie mi-au ramas intregi si erau bine fierti

ArianaBala 1

07.06.2012, 17:46

caaaat de bine arata!!!!!!!!!

dakris 1

20.08.2012, 08:44

Multumesc, ArianaBala!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu carne de pui